een bewezen werkwijze
De 7 modules

Je zwembad bouwen in eigen beheer, of samen met ons? Het wordt een stuk gemakkelijker dankzij onze bewezen 7 bouwmodules.

1. Het storten van de betonvloer

Nadat het gat is uitgegraven wordt er gestart met het storten van de betonvloer. Deze vloer is de basis waarop de wanden worden geplaatst en is tevens de bodem van het bad. De waterdruk zorgt ervoor dat oneffenheden goed zichtbaar worden dus het is belangrijk dat deze vloer volledig vlak is. Ter voorbereiding op het folielassen egaliseren wij daarom de vloer. Maak je de vloer in eigen beheer adviseren wij om deze te egaliseren of vlinderen.

2. Het bouwen van de zwembadbak

Wanneer de vloer voldoende is uitgehard, meestal al na 1 of 2 dagen, kan gestart worden met de bouw van het bad. Het bouwkundige bad bouwen we middels de AQS styropool bouwblokken. Daarmee bouwen wij de wanden van het bad alsmede de trap en een eventuele niswand. Tijdens het opbouwen van deze wanden monteren we hier de inbouwdelen direct in. Daarna worden de blokken volgestort met beton waardoor dit een stevige onverwoestbare basis geeft voor het zwembad.

3. Het aanbrengen van de zwembad folie

Wanneer de zwembadconstructie klaar is wordt het bad voorbereid voor het folielassen. De foliervoorbereider maakt de wanden folieklaar. Kleine beschadigingen of naden worden bijgewerkt en geschuurd voor een perfect eindresultaat. Met de basis voor het bad op orde gaat er antibacterieel vilt en gewapende zwembadfolie op de vloer, trap en wand. Tijdens dit specialistische werk wordt de folie perfect op maat gesneden en plooiloos in je bad verwerkt. Hierdoor krijg je een prachtig bad waar je jarenlang van kunt genieten. Bovendien is deze zwembadfolie in verschillende kleuren te verkrijgen waardoor je het bad geheel naar eigen wens kunt aanleggen. Aquasfeer gebruikt Alkorplan of Elbe zwembadfolie die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

4. Het aansluiten van leidingen en elektra

De skimmers en inspuiters zorgen voor de circulatie van water in het bad. Deze staan in verbinding met de pomp en filter in de technische ruimte. Daarvoor moet leidingwerk worden aangebracht rondom het bad en van het bad naar de technische ruimte. Daarnaast moet de verlichting en het eventuele roldek kunnen worden voorzien van elektriciteit en wordt daarvoor ook de bekabeling gelegd en aangesloten.

5. Het aansluiten van de technische installatie

De technische installatie vormt het hart van je zwembad. Via de circulatiepomp loopt het zwembadwater door deze installatie. De doseer- en filterinstallatie zorgen voor een continue optimale waterkwaliteit. De warmtepomp houdt de temperatuur van het water op het gewenste niveau. Je bent hiermee verzekerd van schoon en verwarmd zwemwater. Twee belangrijke vereisten voor een comfortabel en onderhoudsvriendelijk zwembadgebruik.

6. Het plaatsen van randtegels en voegwerk

Voor een strakke afwerking van het zwembad plaatsen we de gekozen randtegel. Behalve de nette afwerking van de zwembadrand zorgt de randtegel ook voor een veilige, stroeve afzetmogelijkheid aan de rand van het bad.

7. Het installeren van het roldek (lamellen)

Afhankelijk van de gekozen afdekking wordt een oprolsysteem onder water of bovengronds geïnstalleerd. Na het aanbrengen van de lamellen ontstaat er een veilige en warmtebehoudende en zelfs verwarmende afdekking op het wateroppervlak.

Opstart en eindcontrole

Het leukste moment is aangebroken. Het zwembad is gereed om in gebruik te maken nemen. Maar niet nadat onze montagespecialisten een eindcontrole hebben uitgevoerd. Zwemmen maar!

Interesse?

Wil jij ook genieten van de luxe van een eigen zwembad in je tuin?

Menu